Elm Rheaction


© VRL-05186
virallinen nimi: Elm Rheaction rekisterinumero: rekisteröidään
sukupuoli: Ori painotus: Yleispainotus
rotu: Shetlanninponi koulutus: re: 60cm ko: HeB
syntymäaika: 20.02.2017 3v 20.04.2017 kasvattaja: Elm Ponies
säkä 101cm omistaja: Saila
-

Aatu on Rhean ensimmäinen varsa, jonka syntymää odotettiin innolla. Aatu luultavasti roikkui jonon viimeisenä tai oli myöhässä, kun käytöstapoja jaettiin. Ori on omapäinen ja ennen kaikkea omanarvonsa tunteva herra, jolle pienikin virhe on maailmanloppu. Sen kanssa työskentely on aika ajoin melkoista neuvottelua ja anelemista, pakottamalla Aatusta ei saa irti edes vihaista luimistusta. Kokenut käsitteljä kuitenkin pärjää orin kanssa, mutta lapsilla ja kokemattomilla ei ole mitään asiaa orin lähelle, se olisi jo vaarallista.

Hoitaessa Aatu tulee ehdottomasti sitoa käytävälle tai pesuboksiin. Orin karsinassa hoitaminen ei täytä turvakriteerejä, vaan ihminen saattaa saada joko kaviosta tai jäädä jyrätyksi. Käytävällä hoidettaessa alta pääsee hieman nopeammin pois, jos ori päättää ruveta tinttailemaan. Useimmiten Aatu seisoo käytävällä paikoillaan, mitä nyt välillä viskoo päätään mielenosoituksellisesti. Huonoina päivinä ori esittelee innoissaan takakavioitaan ja hampaitaan. Aatu moittii heti, jos harjaaja on liian kovakourainen tai nopeatempoinen. Kavioiden nostaminen riippuu ihan Aatun mielentilasta, joskus ne nousevat nätisti ja toisinaan se ei nosta joko ollenkaan tai alkaa noston jälkeen riuhtoa jalkaansa pois. Varustaessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti mahavyön hitaaseen kiristämiseen ja siihen, ettei herran turpakarvat ole suitsien välissä, siitä se nimittäin ei pidä.

Taluttaessa Aatu huutelee tammoille, kyttää kaiken uuden ja kummallisen, välillä jopa siinä tapauksessa kun sanko on seissyt jo kuukauden samalla paikalla. Turvallisinta on kiertää naru Aatun turvan ympäri tai taluttaa se tarhaan suitsilla. Mikäli ulosvienti järjestys on Aatun mielestä väärä, ori hyppii pystyyn tai pistää liinat kokonaan kiinni matkalla. Tarhassa ori viihtyy yksin, sen kanssa ei tule muut ponit kovinkaan hyvin toimeen. Kirkuvan punainen, vanha jumppapallo saakin Aatulta usein päivän aikana kyytiä, kun se innostuu leikkimään. Rokotuksen Aatu antaa hoitaa mallikkaasti, mitä nyt hieman luimistelee eläinlääkärille. Kengitykseen Aatu on rauhoitettu pariin kertaan, mutta aina ensin testataan millä tuulella Aatu tänään on. Raspaukseen Aatu rauhoitetaan aivan, kuten tallin kaikki muutkin hevoset.

Kun on aika nousta oriin selkään, useampi juoksee toiseen suuntaan ja odottaa rodeoshowta. Aatu on kuitenkin muusta luonteesta huolimatta ihan mukava ratsastettava, kunhan muistaa pehmeät ja johdonmukaiset avut. Aatu ei siedä potkimista tai repimistä ja kertookin sen usein pukittelemalla tai tekemällä stopin. Aatulla on näyttävät askellajit niinkin pieneksi poniksi. Kouluratsastuksessa ori tekee mitä käsketään, ei juurikaan enempää tai vähempää. Esteillä Aatua joutuu jo hieman pidätellä, mitä ori toisinaan hieman protestoi. Oria ei tarvitse ajaa esteelle, se hyppää kyllä itse mielellään. Valjakossa Aatu toimii parhaiten yksilönä. Sen parhaimpia puolia ovat maasto-osuudet, sekä tarkkuuskoe. Koulukokeen ori suorittaa jälleen lähinnä rutiinilla. Kisapaikalla ori on samanlainen kuin kotona, mutta reipas käsittelijä pärjää sen kanssa mainiosti. .Matkustaminen tai koppiin meno ei tuota päänvaivaa.

i. Melvin v.d. Zanneshof
Ch, KTK-II
ii. Tjarko v.d. Zanneshof
YLA1
iii. Calvin v.d. Graafkamp
YLA1, KTK-II
iie. Tipsy vom Liliebloom
SHLA-II
ie. Melita v. Moons

iei. Hercules
VIR MVA Ch, KTK-III, KRJ-II, YLA1, SHLA-I
iee.Kungsväll Menuet
KRJ-I, YLA1, SHLA-I, KTK-II, Vir Mva Ch, Klass I, ERJ-III
e. Rhea FK
KTK-III
ei. Hassel Swabah HAD
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2, SHLA-I
eii.Jack Blacky
YLA2, SHLA-II, ERJ-III
eie. Avslappnad Aarika
YLA2, SHLA-I, VPA-2
ee. Mäntysuon Aurora
VIR MVA Ch, KTK-II, VVJ-III
eei. M.N. Charleston

eee.Little Mariah
KTK-III

Jälkeläiset

sukupuoli nimi syntymäaika isä omistaja
- - - - -

Näyttelymenestys & Kilpailutulokset

Näyttelyjaos

31.05.2017 / KRJ-Cup Kutsu / HeB / 8/177
30.06.2017 / KRJ-Cup Kutsu / HeC / 15/235

Valmennukset ja päiväkirja

Tämä poni on virtuaalihevonen

virtuaalitalli/virtuaalihevonen        ulkoasu © Narie        taustakuva © Subtle Patterns, koristekuva Jorge Vasconez, Unsplash