Sailan yksityiset
Sailan yksityiset

Starstruck Sy


© kuviin luvat yksinoikeudella, kopiointi kielletty

Nimi Starstruck Sy Rotu Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli Tamma Syntymäaika 30.10.2017 9-vuotias
Rekisterinumero VH22-031-0186 Säkä 167cm
Painotus Esteratsastus Koulutustaso 120cm, HeB
Kasvattaja Saila VRL-05775 Omistaja Saila VRL-05775


Star oli koko päivän ollut hieman levoton, joten arvelin sen enteilevän varsomista ja otin tamman sisälle. Keittelin kaikessa rauhassa toimistossani kahvia, että jaksaisin valvoa mahdollisesti varsovan tamman kanssa aamun pikkutunneille asti. Se oli aina jännittävää, kun oma kasvatti varsoi, vaikka olin tehnyt tätä jo iät ja ajat. Jopa tämän varsan mummo asui vielä tallissani, vaikka ikähän sitä alkoi jo painaa.

Odottelin ja seurasin valvontakamerasta Staria, joka alkoi vaikuttaa hieman tuskaiselta. Pian se löi maata karsinan lattialle ja lähdin tarkastamaan tamman vointia. Meni vain pari sekuntia tajuta, että nyt tarvittaisiin apua ja soitin eläinlääkärin paikalle. Star hengitti raskaasti, kun eläinlääkäri saapui ja alkoi samantien tehdä vauhdilla töitä saadakseen varsan elävänä ulos ja pitääkseen Starin hengissä. Autoin minkä pystyin, mutta epätoivo alkoi vallata minuakin. Onneksi eläinlääkärimme oli kokenut, joten luotin häneen.

Pitkien minuuttien jälkeen karsinan lattialla makasi elottomalta vaikuttava varsa. Eläinlääkäri riensi sen kimppuun, kun Star ponnahti pystyyn. Varsa näytti nopeasti elonmerkkejä ja saatoin huokaista helpotuksesta. Eläinlääkäri tarkasti vielä sekä Starin ja varsan huolella, jonka jälkeen antoi minulle ohjeet kuinka toimia missäkin tilanteessa. Onneksi komplikaatioita ei enää tullut ja hieman hankalan alun jälkeen Ankka oli saapunut maailmaan!

Luonne

Ankka on alusta loppuun huolella tehty ja koulutettu, kasvatti kolmannessa polvessa. Varsana se sai kasvaa laumassa ja sen kanssa opeteltiin ihan normaaleja käytöstapoja pitkään ja hartaasti. Ratsukoulutus tehtiin niin ikään huolella, että tamma sai aikaa pureksia oppimaansa rauhassa ja pysyisi mahdollisimman pitkään terveenä. Ankka on siitä poikkeuksellinen meidän hevosista, että kaksivuotiaana se kävi naapurin ravitallilla opiskelemassa kärryttelyn alkeet ja sillä voi vielä tänäkin päivänä kilpailuiden ja valmennusten vastapainoksi heittää hölkkälenkkejä kärryt perässä.

Hoitaessa Ankka toimii, kuten hevosen kuuluukin toimia. Se on kiinnostunut ympäristöstä, mutta ottaa ihmisen huomioon ja sen kanssa sujuukin melko mutkattomasti kaikki toimet, mitä ikinä keksiikään sen pään menoksi. Satulointi ja suitsitus eivät tuota ongelmia, jalkansa se nostaa kiltisti ja pesulla käynti on sille rutiinia. Ankka tutkii mielellään uusia asioita ja hieman jännittävätkin uudet asiat käydään pienen pöristelyn jälkeen haistelemassa. Tarhaan se kulkee nätisti ja sen voi viedä vaikka toisen hevosen kanssa samaan aikaan. Tarhassa Ankka on alistuvaa sorttia, mutta ei kuitenkaan mikään hiiri joka juoksisi jokaista katsetta karkuun. Eläinlääkäri ja kengittäjä eivät myöskään tuota Ankalle harmaita hiuksia.

Ratsuna Ankka on miellyttämisenhaluinen ja tiettyyn pisteeseen saakka aika rauhallinen. Se sietää selässään hieman kokemattoman ratsastajan, jos kyseessä on löntystely pitkin kenttää, mutta kun vaatimustaso nousee, Ankkakin alkaa vaatia enemmän. Tamma saattaa silloin tällöin hieman kyttäillä ja säpsähdellä, mutta ei ota lähtöjä tai hypi pystyyn tiukankaan paikan tullen. Kunniakierrokset ovat ainoa poikkeus, silloin Ankka on kuin tulisilla hiilillä eikä lähtöä odottaessa kaikki jalat välttämättä pysy maassa. Esteillä Ankka yrittää kaikkensa ja korjaa tiettyyn pisteeseen saakka ratsastajankin mokia. Se ei kyttää erikoisempiakaan esteitä, eikä ole kieltänyt muuta kuin silloin, jos ratsastaja tuo hevosen aivan mahdottomaan paikkaan. Maastossa Ankka toimii kivasti kavereiden kanssa, mutta yksin on hieman säpsy. Ajohommia sen kanssa harrastetaan pari kertaa kuukaudessa mielenvirkistämiseksi. Kisapaikalla Ankka käyttäytyy hyvin. Verryttelyihin sille pistetään punainen rusetti häntään, koska se ei liiemmin välitä iholle tulevista vieraista. Radalla Ankka on kuin kotonaan.


Suku & jälkeläiset

Isä: Shadow's Salems Lot
fwb
KTK-II
Ii: Storm Inateacup
fwb
KTK-II, ERJ-I
Iii: Storm Intheair
Iie: Ambari Vegeta
Ie: Faithful Trouble
fwb
Iei: Orginal Gossip
Iee: Funky Lady
Emä: Stargazer Sy
fwb
Ei: Caracal
fwb
Eii: Carcassio
Eie: New Magenta
Ee: Spacegoat P
swb
ERJ-I
Eei: Garanio Y
Eee: Subliminal P


Sijoitukset & muut saavutukset


23.07.2022 / ERJ Kutsu / 140cm / 2/28
29.07.2022 / ERJ Kutsu / 140cm / 4/28
02.08.2022 / ERJ Kutsu / 140cm / 2/30
05.08.2022 / ERJ Kutsu / 140cm / 5/30
31.07.2022 / ERJ-cup Kutsu / 140cm / 6/94
07.08.2022 / ERJ Kutsu / 130cm / 4/26


Valmennukset & Päiväkirja

Ulkoasu © Sakkura 2017   /   Kuva © Simone.Com (CC BY-NC 2.0)   /   Taustakuva © Subtle Patterns

Tämä hevonen on virtuaalihevonen