Sailan yksityiset

Silvertop Ewa


© kuviin luvat yksinoikeudella, kopiointi kielletty

Nimi Silvertop Ewa Rotu Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli Tamma Syntymäaika04.09.2017 14-vuotias
Rekisterinumero VH17-031-0507 Säkä 165cm
Painotus Estepainotus Koulutustaso 140cm
KasvattajaKasvattaja Silvertop , VRL-08368 Omistaja Saila VRL-05775

Virtuaalihevonen


Luonne

Ewa on Silvertopin kasvatteja ja ostin sen puhtaasti siitä syystä, että meidän tallin estehevoset olivat jo karkelonsa käyneet. Lisäksi Ewa olisi mainio morsion meidän oreille ja olinkin jo kaavaillut sitä parin herran morsiameksi, kunhan kilpaura olisi päättynyt. Niinpä raha vaihtoi omistajaansa ja kiikutin Ewan Silvertopista meille lokakuisena pakkaspäivänä. Tamma sopeutui nopeasti tallin arkeen ja näytti kipakan luonteensa heti ensimmäisinä päivinä. Ewasta tulee vielä hieno estehevonen! Ewaan tutustuminen kävi helposti. Tamma kotiutui todella nopeasti, eikä mennyt kauaa huomata, kuinka mutkaton luonne sillä olikaan. Ewa on järkevä hevonen ja käsiteltäessä todella rauhallinen ja hyvä tapainen.

Harjatessa Ewa seisoo paikoillaan siinä, mihin sen nyt keksiikään kiinnittää. Edes kisapaikalla kopin kylkeen kiinnittäessä Ewa ei muutu levottomaksi, vaan seisoo kuin tatti koko hoitotoimenpiteen ajan. Tamma nostaa jalkansa kuin automaatiolla, antaa suihkia selvityssuihketta ja ötökkämyrkkyä mukisematta eikä ole moksiskaan suihkuttelusta. Ewa onkin yksi kengittäjän lempiasiakkaista, eikä eläinlääkäriltäkään ole koskaan kuulunut moitteen sanaa. Tarhassa Ewa tulee toimeen melkein kaikkien kanssa. Se ei ole alistuvin hevonen, mutta ei myöskään se ryhmän selvä johtajatyyppi. Taluttaminen onnistuu paikassa kuin paikassa ilman pelkoa rykivästä leijasta narun päässä. Jos Ewa olisi suurempi ja ruuna, olisin luultavasti kaupannut sitä jo poliisilaitokselle töihin. Onnekseni se on suhteellisen pieni tamma, joten en joudu siitä luopua.

Hoitaessa kuin lammas, toki ratsastaessakin kuuliainen. Mutta kilpahevosen luonne kuitenkin puskee esiin melko vahvasti, eikä tamma ole mikään aloittelijoiden ratsu vaikka säyseä onkin. Sileällä Ewa vaatii jo ratsastajaltaan melkoista kehonhallintaa, että suostuu kulkemaan edes likimain oikeinpäin. Se on herkkä painolle ja tekee juuri ne asiat, mitä ratsastaja osaa pyytää ja ne, mitä ratsastaja ei välttämättä edes tietoisesti pyytänyt. Ewa ei ole kyttäävää sorttia, mutta tarkka kaikesta. Maastoiluun tamma on melko rento kaveri, ohjat löysällä se löntystelee eteenpäin mihin pyytää. Esteillä tamma on melko kuuma, mutta hallittavissa. Se kuitenkin vaatii todella tarkkaa ratsastusta suorittaakseen tasollaan. Kisatilanteissa tamma on kuin kotonakin, helppo ja kiltti käsitellä ja tarkka ratsastajastaan


Suku & jälkeläiset

s. 10.08.2022 fwb-o. Edelweiss Sy - Halluharjantila, VRL-10361

Kilpailut


22.07.2022 / ERJ Kutsu / 130cm / 5/30
30.07.2022 / ERJ Kutsu / 130cm / 2/30
17.07.2022 / ERJ Kutsu / 140cm / 4/50
03.08.2022 / ERJ Kutsu / 140cm / 3/19
07.08.2022 / ERJ Kutsu / 140cm / 2/19


Valmennukset & Päiväkirja

03.07.2022 - Estevalmennus
Suurin helle alkoi vähitellen väistyä, mutta olin silti sopinut valmennuksen heti aamu kahdeksaksi. Herätyskellon piristessä kuudelta, hieman manasin päätöstäni, mutta lompsin kuitenkin talliin. Oli hiljaista, koska suurin osa hevosista vietti aikaansa laitumella. Olin kuitenkin jo illalla hakenut Ewan sisään, jotta olisimme nopeasti valmiita. Ja tasan kello kahdeksan tuttu maasturi ajoi kentän viereen, missä odotin verrytellyn hevoseni kanssa, rata valmiiksi rakennettuna piirrustuksen mukaan.

Pentti ei tosiaan ollut helpoin valmentaja, mutta tulosta syntyi. Aloitimme verryttelemällä kahdella esteellä suhteutetulla linjalla, joka meni mielestäni melko hyvin. Pentin mielestä asia ei ollut aivan yhtä yksioikoinen ja sain huomautuksia omasta ratsastuksestani jatkuvalla syötöllä. Välillä pieni hymähdys toi hymyn korviini. Pentti ei kehunut maasta taivaisiin koskaan, mutta hyväkin oli häneltä paljon. Seuraavaksi aloitettiin paneutua kolmoissarjaan ihan kohtalaisella korkeudella. Neljä ensimmäistä kertaa menivät niin penkin alle kuin olla ja voi. Yksi kielto, kun en nähnyt paikkaa ja loput kummallisilla ratkaisuilla esteiden välissä. Pentti pudisteli päätään ja paasasi jatkuvalla syötöllä, enkä jotenkin muka saanut pakettia kasaan. Kun viidennellä kerralla sain suoritettua kolmoissarjan ilman tiputuksia, suhteellisen hyvällä temmolla ja oikeilla ponnistuspaikoilla, kuului positiivinen hymähdys viimein esteiden vierestä.

Loppuun Pentti korotti esteet melkolailla tappiinsa. Niistä syntyi seitsemän esteen rata, mikä ei tosiaankaan ollut helpoimmasta päästä. Pentti aina takoi, että jos kisoissa meinaa pärjätä, pitää kotona selviytyä paljon vaikeimmista tehtävistä. Ewa oli melkolailla kuumunut allani ja jouduin ratsastamaan sitä tosissani jo ennen radalle lähtöä. Ensimmäinen ja toinen este sujuivat varsin mallikkaasti, kolmoselle tuli hieman huono tie. Kolmoissarja suoritettiin keskiverrosti. Vitoseste oli vedetty jo 150cm korkeuteen, mutta Ewa suoriutui siitä loistavasti. Toiseksi viimeiseltä esteeltä tuli harmillinen tiputus, mutta viimeisen saimme paketoitua kunnialla. Pentti selosti jo parannusehdotuksia ja virheitämme, ennen kuin olimme laskeutuneet viimeiseltä esteeltä. Loppuravien aikana sain melko syväluotaavan analyysin suorituksestamme, mutta myös kiitosta. Siihen oli hyvä lopettaa.

Ulkoasu © Sakkura 2017   /   Kuva © Simone.Com (CC BY-NC 2.0)   /   Taustakuva © Subtle Patterns

Tämä hevonen on virtuaalihevonen