Sailan yksityiset

Raconteuse Sy


© kuviin luvat yksinoikeudella, kopiointi kielletty

NimiRaconteuse Sy Rotu Hollanninpuoliverinen
Sukupuoli Tamma Syntymäaika12.05.2022 4-vuotias
RekisterinumeroVH22-012-0134 Säkä 171cm
Painotus Estepainotus Koulutustaso 140cm
Kasvattaja Saila VRL-05775 Omistaja Saila VRL-05775

VirtuaalihevonenLuonne

Pitkästä aikaa talliin syntyi taas kasvatti ja se oli Raila. Rommin ja Victorin rakkauden tuotos ja upealla KWPN-suvulla varustettu musta tamma. Railan ensihetket eivät olleet helpoimmasta päästä, kun Rommi hieman hämmentyneenä ensikertalaisena ei sulattanut varsaansa aivan heti. Railaa pulloruokittiin hetken aikaa, kunnes Rommi pikkuhiljaa ymmärsi, että tässä olisi nyt homma hoidettavana. Pulloruokinta sai kuitenkin aikaan sen, että Raila on äärimmäisen leimautunut myös ihmiseen, eikä se välttämättä aina tajua ettei hevosia voi lyhyen varsa-ajan jälkeen enää nostella syliin.

Hoitaessa Raila on melkoinen nuunaaja ja sen kanssa tulee usein vietettyä hetki ihan vain rapsutellen. Se nauttii huomiosta täysin rinnoin, oli kyseessä sitten omistaja, kengittäjä tai eläinlääkäri. Varustus ei tuota minkäänlaisia ongelmia, eikä oikeastaan mikään mitä sen kanssa keksii hoitopaikalla tehdä. Raila tarhaa vain yhden kaverin kanssa, koska sen sisäinen laumasielu ei oikein koskaan ole herännyt. Isommassa porukassa se jättäytyy helposti muista erilleen ja on usein se lauman pahnan pohjimmainen. Taluttaessa tamma on melkoinen haaveilija, eikä pidä mitään kiirettä, vaikka taluttajalla olisi tuli takapuolen alla. Matkustaminen on Railalle myös ihan ok, koppiin se menee kiltisti lähettämällä joten tämän kanssa reissailu onnistuu myös vaikka yksin.

Ratsutus Railan kanssa tehtiin huolella ja vaikka pääosin ratsutan itse omat hevoseni, Raila kävi myös maailmalla opissa. Tamma toimii sileällä kuin ajatus, mutta vaatii kuitenkin ratsastajaltaan jonkinlaista kehonhallintaa vaikeampiin tehtäviin. Raila on koulutustasoltaan jossain vaativan B:n ja A:n välimaastossa, joten siltä ei tosiaan mene sormi suuhun kouluradallakaan. Tamman pääpaino on kuitenkin esteet. Raila hyppää oikeastaan mitä vaan, mitä eteen keksitään laittaa. Oletuksena kuitenkin, että selässä on tarpeeksi kartalla oleva kuski, sillä typeristä paikoista tamma ei lähde yrittämään, mikä on sinänsä ihan viisasta. Radalla se kulkee omalla moottorilla ja joskus saattaa jopa hieman kuumua tehtävien aikana. Maastossa Raila on ehkä hieman säpsyvää sorttia, eikä se riipu siitä onko tammalla kaveri matkassa vai ei. Maastoesteitä se suorittaa melko alhaisella korkeudella, mutta voi sen kanssa sunnuntain ratoksi aina välillä lähteä niitäkin suorittamaan.

Kilpailupaikalla Raila on konkari. Se ei turhista murehdi ja on todella helppo tapaus. Sen voi antaa vaikka hieman kokemattomallekin hevostelijalle siksi aikaa, kun ratsastaja joutuu tekemään muita hommia. Radalla tamma on oma itsensä ja välillä saattaa tarvita hieman enemmän pidätteitä. Palkintojenjako on Railan kompastuskivi. Heti sinne mentäessä tamma kuumuu melkoisesti ja yleensä rusetti saadaan napattua vain ratsastajan saappaan varteen, jos siihenkään. Kun kunniakierroksen aika koittaa, lähtee tamma matkaan kuin raketti ja kiitelee menemään melkoista vauhtia. Annettakoon se anteeksi muuten niin hyvä käytöksiselle Railalle.


Suku & jälkeläiset

Isä: Ideal Victory DFC
KWPN, 170
ERJ-I, KWPN-I, YLA2, KTK-III,EV-II
Ii: Devil's Song
KWPN 166cm
ERJ-I, YLA1, KWPN-I, KTK-II
Iii: Devil
Iie: Sonya
Ie: No Grey
KWPN, 164cm
ERJ-II, KWPN-III
Iei: Jealousy
Iee: The Love Collection
Emä: Romaine Ly
KWPN
Ei: Ryder's Tilikum
KWPN, 170cm
ERJ-II
Eii: Tokala
Eie: Tramontane
Ee: Ramira V
brdbg, 162cm
Eei: Take It All
Eee: Rosslyn V

s. 00.00.0000 sh-o/t Hevosen nimi saavutukset ja palkinnot Omistaja

Kisakalenteri

EV-I myönnetty 31.07.2022
Tilaisuuden paras 4-vuotias
NJ 31.08.2022 pv-tammat Adina IrtoSERT
NJ 28.08.2022 pv-tammat Tuoninen IrtoSERT
NJ 10.08.2022 pv-tammat Adina IrtoSERT

04.08.2022 / ERJ Kutsu / 140cm / 2/19
07.08.2022 / ERJ Kutsu / 140cm / 1/19
25.07.2022 / ERJ Kutsu / 130cm / 1/30
26.07.2022 / ERJ Kutsu / 130cm / 2/30
27.07.2022 / ERJ Kutsu / 130cm / 2/30
28.07.2022 / ERJ Kutsu / 130cm / 2/30
29.07.2022 / ERJ Kutsu / 130cm / 1/30


Valmennukset & Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä - 05.07.2022
Autossani pauhasi musiikki, kun ajelin moottoritietä pitkin jo toista tuntia. Railan ratsutusjakso oli loppunut ja tänään oli aika hakea tamma kotiin. Neljäsataa kilometriä ei koskaan ollut tuntunut niin puuduttavalta, mutta mitäpä ei oman kultamussukkansa eteen tekisi. Luojan kiitos Harri oli tarjonnut yöpaikkaa heidän pienestä saunamökistään, joten saman päivän aikana ei tarvitsisi enää kotiin ajella. Ja olisihan se lomaa myös minulle normaalista arjesta.

Perillä tunnistin mustan tammani heti toisesta tarhasta, jossa se tyytyväisenä mukelsi päiväheiniään. Harri tuli melkein heti paikalle ja kertoi viimeaikojen kuulumiset. "Näytänkö, mitä ollaan saatu aikaan", Harri kysyi ja vastasin tietenkin myöntävästi. Otin Railan tarhasta ja vein sen talliin. Pienen hapuilun jälkeen vieraassa paikassa, olin löytänyt Railalle tarvittavat varusteet ja saanut sen laitettua kuntoon. Raila oli hidastanut operaatiota hieman vaatimalla jatkuvaa huomiota, mutta vihdoin sain sen talutettua kentälle. Kävelytin tammaa muutaman kierroksen ja pian Harri lompsi nurkan takaa valmiina kapuamaan kyytiin.

Katselin ensin hetken Harrin ja Railan työskentelyä sileällä, enkä voinut kuin ihailla hevostani. Muutamassa kuukaudessa siitä oli kasvanut aikuinen hevonen joka suoritti nyt tasollaan aivan upeasti. Kasasin Harrin pyynnöstä kentälle muutaman esteen, jotta näkisin myös, miten Raila on edistynyt leipälajissaan. Ja olihan se. Varmuudella hevonen eteni esteeltä esteelle tasaisessa tahdissa ja teki kaiken, mitä Harri pyysi, mukisematta lainkaan. Kun esteet oli hypelty, puin oman kypärän päähäni ja siirryin tamman ohjaksiin tekemään sille loppuverryttelyt, Harri kun oli tunnetusti kiireinen mies. "Karjalanpaisti palaa, perhana", Harri manasi kun lähti juoksemaan kentältä talolle. Pienen kävelyn jälkeen vein tamman talliin, purin sen varusteet, sekä suihkuttelin kauttaaltaan. Raila pääsi vielä ulos loppuillaksi ja minä siirryin talonväen kanssa seurustelemaan, syömään ja juomaan.

Aamulla heräsin hieman myöhässä ja melkoisella tarmolla painelin tallia kohti. Harri oli laittanut Railan vielä jaloittelemaan tarhaan, olihan edessä pitkä kotimatka. Pakkasin Railan tavarat traileriin ja hain tamman sisälle. Kuljetussuojien laiton jälkeen olikin aika lähteä, edessä oli pitkä kotimatka. Raila käveli traileriin suoraan ja ovien kiinnilaiton jälkeen kiitin vielä vuolaasti talon isäntäväkeä työstä, jota he olivat Railan kanssa tehneet. "Kunhan et minun ruusukkeitani tulevaisuudessa vie", Harri vitsaili vielä kun laitoin jo auton ovea takanani kiinni. Kotimatka saattoi alkaa.

Ulkoasu © Sakkura 2017   /   Kuva © Simone.Com (CC BY-NC 2.0)   /   Taustakuva © Subtle Patterns

Tämä hevonen on virtuaalihevonen